Ε.Ε.Θ.Ι.Ι.Ε.

 English version🙂

Hi.K.E.R International Institute

Ιππικός Όμιλος Βαρυμπόμπης

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:  210 – 8311131, 6942-464678, 6972-097743

    Το Διεθνές Ινστιτούτο Hi.K.E.R. είναι μια  ομάδα αποκατάστασης που δραστηριοποιείται στο χώρο της θεραπευτικής ιππασίας και Ιπποθεραπείας στον Ιππικό Όμιλο Βαρυμπόμπης από το 2004.
 Η θεραπευτική ομάδα έχει δημιουργηθεί ως συνέχεια και σε συνεργασία με την Επιστημονική Εταιρεία Θεραπευτικής Ιππασίας και Ιπποθεραπείας  Ελλάδος  (Ε.Ε.Θ.Ι.Ι.Ε.) και είναι μια από τις λίγες  στην Ευρώπη που αποτελείται  μόνο από επιστήμονες του χώρου της υγείας(φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές , ψυχολόγους , λογοθεραπευτές, κ.α.), καθώς φιλοσοφία της είναι ότι, το άλογο είναι ένα πολύτιμο μέσο αποκατάστασης και ότι έτσι θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται.  Η θεραπευτική ομάδα του διεθνούς ινστιτούτου Hi.K.E.R. απαρτίζεται από εθελοντές και έμπειρους εξειδικευμένους  θεραπευτές,  οι όποιοι, είναι όλοι μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Ιπποθεραπευτών και Εκπαιδευτών Θεραπευτικής Ιππασίας (ΠΑ.Σ.Ι.Ε.Θ.Ι.).  Οι θεραπευτικές συνεδρίες διεξάγονται υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του  Ιωάννη Νικολάου,  (πρόεδρος διεθνούς ινστιτούτου Hi.K.E.R.) και του  Νικόλαου Πολύζου (Διευθυντής διεθνούς ινστιτούτου Hi.K.E.R),  οι οποίοι έθεσαν την θεραπευτική ιππασία σε καθαρά επιστημονική βάση τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Οι συνεδρίες θεραπευτικής ιππασίας πραγματοποιούνται καθημερινά και Σαββατοκύριακο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με την βοήθεια κατάλληλα εκπαιδευμένων για την θεραπευτική ιππασία αλόγων.

Στις θεραπευτικές συνεδρίες που πραγματοποιούνται εφαρμόζεται η προσέγγιση Hi.K.E.R. μέσω της οποίας τα παιδιά δουλεύουν σε ένα υψηλά δομημένο θεραπευτικό πλαίσιο, που περιλαμβάνει εκτός των άλλων: την φυσική οργάνωση ενός πολυαισθητηριακού περιβάλλοντος, καθαρά σχεδιασμένες περιοχές δράσης, φυσικές εικόνες και ποικίλες στοχοκατευθυνόμενες δραστηριότητες.

Η ομάδα μας πραγματοποιεί εξειδικευμένα προγράμματα παρέμβασης για παιδιά και ενήλικες με νευρολογικές και αναπτυξιακές διαταραχές, όπως: Αυτισμός, Εγκεφαλική Παράλυση, Σύνδρομο Down, Σύνδρομο Angelman, Ψυχοκινητική Καθυστέρηση, Μυοπάθειες, Σκλήρυνση κατά Πλάκας, κ.α.

 

Find us on facebook

  • Ο χώρος μας

    Οι θεραπευτικές συνεδρίες του Διεθνούς Ινστιτούτου Hi.K.E.R. διεξάγονται στον Ιππικό Όμιλο Βαρυμπόμπης (Λ. ΤΑΤΟΙΟΥ 219), στον όμιλο που ξεκίνησε η θεραπευτική ιππασία στην Ελλάδα, ενώ πολύ συχνά διεξάγονται θεραπευτικές συνεδρίες και στον Ιππικό Όμιλο Βορείων Προαστίων (Λ. ΤΑΤΟΙΟΥ 137 ).

  • Σεμινάρια εξειδίκευσης

    Τα σεμινάρια εξειδίκευσης που διοργανώνει το Διεθνές Ινστιτούτο Hi.K.E.R. απευθύνονται σε απόφοιτους ή τελειόφοιτους σχολών επαγγελμάτων υγείας, που σχετίζονται με την αποκατάσταση παιδιών με νευρολογικές ή αναπτυξιακές διαταραχές.

  • summer camp Θερινή Εκδρομή)

    Η θερινή μας εκδρομή, πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον μήνα Ιούλιο.

Τα τελευταία νέα μας

17 Αυγ. 2021

Καταστροφικές πυρκαγιές στον ιππικό όμιλο Βαρυμπόμπης

Η πυρκαγιά που έπληξε τις τελευταίες μέρες την περιοχή της Βαρυμπόμπης, μαζί με τις εγκαταστάσεις του ιππικού ομίλου Βαρυμπόμπης κατέστρεψε ολοσχερώς και τις εγκαταστάσεις του σωματείου μας εντός του ιππικού ομίλου.

29 Μαι. 2016

Ολοκλήρωση σεμιναρίου εξειδίκευσης στην Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο εξειδίκευσης στην θεραπευτική ιππασία μέσω της στη προσέγγισης Hippo Kinisio-Educational Rehabilitation (Hi.K.E.R.), το οποίο διοργάνωσε το Διεθνές ινστιτούτο Hi.K.E.R. σε συνεργασία με την Επιστημονική Εταιρεία Θεραπευτικής Ιππασίας & Ιπποθεραπείας Ελλάδας (Ε.Ε.Θ.Ι.Ι.Ε.) και πραγματοποιήθηκε στον ιππικό όμιλο ‘’Ο ΠΗΓΑΣΟΣ’’ στην Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης.

8 Ιαν. 2016

Καλεσμένοι στην ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ 1 (on ΕΡΤ)

Καλεσμένοι στην ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ 1 (on ΕΡΤ), με θέμα την θεραπευτική ιππασία ο διευθυντής και ο προϊστάμενος της Ε.Ε.Θ.Ι.Ι.Ε. Γιάννης Νικόλαου και Νίκος Πολύζος. Ευχαριστούμε πάρα πολύ την ΕΡΤ και τους παρουσιαστές της εκπομπής Ελένη χρονα & Ανδρέα ροδίτη, για την πρόσκληση και την φιλοξενία !!

20 Ιουν. 2015

Αφιέρωμα από το pressworkers στην Ε.Ε.Θ.Ι.Ι.Ε.

26 Μαι. 2015

Oι πρώτοι 16 απόφοιτοι του φετινού ετήσιου σεμιναρίου εξειδίκευσης στην θεραπευτική Ιππασία και Ιπποθεραπεία ( Βασική κατάρτιση στη προσέγγιση Hippo Kinesio-Educational Rehabilitation (Hi.K.E.R.).

23 Απρ. 2015

Εκπαίδευση Γάλλων σπουδαστών απο τον συντονιστή προγράμματος της Ε.Ε.Θ.Ι.Ι.Ε. Νίκο Νικολαίδη και την Μάριαμ Συρεγγέλα στο Terrou της Γαλλίας !!

10 Απρ. 2015

Συνέντευξη του Προισταμένου της Ε.Ε.Θ.Ι.Ι.Ε. στην εφημερίδα Έθνος

1 Μαρ. 2015

Παρουσίαση του βιβλίου: Θεραπευτική ιππασία και Ιπποθεραπεία

25 Ιαν. 2015

3η Επιστημονική ημερίδα με θέμα: Μέθοδοι παρέμβασης στις Νευροαναπτυξιακές διαταραχές Ιανουάριος 2015, Αμφιθέατρο Δημαρχειακού Μεγάρου Περιστερίου